(untitled) (Новітні інформаційні системи та технології, 2015)
У статті розглянуті питання, щодо вибору вейвлет алгоритму, наведені критерії оцінки якості зображення, а також розглянуто вибір оптимального вейвлет алгоритму для обробки зображень. Застосування алгоритмів стиснення на основі вейвлет-перетворення дає краще співвідношення показників якості відновленого зображення та коефіцієнта стиснення, ніж при використанні алгоритмів на основі дискретно косинусного перетворення, через відсутність блокової структури у відновленому зображенні, а також робить можливим прогресивну передачу зображення по мережі