(untitled) (Новітні інформаційні системи та технології, 2017)
Стрімкий розвиток мікроелектроніки швидко змінює наше життя. Мікроконтролери (МК) непомітно завоювали світ. Їх використовують у побутовій техніці, медичних приладах, системах керування ліфтами, телефонах, раціях та інших засобах зв’язку, електронних музичних інструментах та автомагнітолах, комп’ютерній периферії, світлофорах, автоматичних воротах та шлагбаумах, інтерактивних дитячих іграшках, автомобілях, локомотивах та літаках, роботах та промислових верстатах. МК – це спеціалізована однокристальна мікропроцесорна система, що здатна виконувати завдання управління. Саме однокристальність дозволяє зменшити розміри, енергоспоживання та вартість пристроїв, побудованих на базі МК. Крім цього, використання МК дозволяє додавати нові споживчі функції та можливості до вже існуючих пристроїв. Доступність та привабливість МК надають широкі можливості для залучення як фахівців, так і аматорів до науково-технічної творчості. Саме цім обумовлена поява даного тематичного випуску збірника «Новітні інформаційні системи та технології» («МІSТ»). Він підготовлений викладачами та студентами кафедри комп’ютерної інженерії Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка та складається з публікацій, що охоплюються спільною темою: «Мікроконтролерні пристрої та прикладна електроніка». Розробки, описані в статтях збірника, не претендують на наукову новизну, але можуть бути корисними в навчальному процесі, в побуті, а деякі й на виробництві. Головна мета оприлюднення даного тематичного випуску – зацікавлення та залучення більш широкого кола викладачів та студентів університету до науково-технічної творчості в сучасній та перспективній галузі.