(untitled) (Новітні інформаційні системи та технології, 2017)
В роботі розглянута технологія створення бюджетного станка з числовим програмним керуванням з метою отримання пристрою для виготовлення друкованих плат, плоских та об’ємних фігур. Пропонується конструктивно завершений варіант, що може бути виготовлений у домашніх умовах із застосуванням доступних компонентів та матеріалів. Розкрито основні етапи та особливості його конструктиву, збирання та програмування. Ключові слова: драйвер крокових двигунів, кроковий двигун, контролер, програмне забезпечення, ЧПК, фрезерно-гравірувальний станок.