(untitled) (Новітні інформаційні системи та технології, 2018)
В роботі наведено результати моделювання антен на фрактальній основі. Через складність опису взаємодії антен неевклідової геометрії з радіохвилями їх синтез виконаний з використанням програми MMANA-GAL. Запропонована послідовність етапів моделювання дозволяє забезпечити багатодіапазонність і широкосмуговість. На основі проведених досліджень запропоновані рекомендації щодо практичного застосування фрактальних структур в інтересах систем і мереж 802.11х і 5G.