Моделювання гарантоздатних ІТ-інфраструктур з використанням апарату систем масового обслуговування (Новітні інформаційні системи та технології, 2015)
У даній статті розглянута методика моделювання і дослідження архітектур інформаційно-аналітичних інфраструктур, що розробляються на основі Web-технологій, з використанням апарату (СМО). Детально описані  дві створені моделі СМО, їх переваги та галузі застосування.