АДАПТИВНИЙ КОМПЕНСАТОР КРОС-ПОЛЯРИЗАЦІЙНИХ СПОТВОРЕНЬ (Новітні інформаційні системи та технології, 2015)
За останні роки частотно-часові методи в радіотехніці і зв'язку знаходяться на межі вичерпання, в той час як просторово-поляризаційні методи знаходять особливу важливість, оскільки дозволяють оптимізувати використання поляризаційного простору. Таким чином, вирішення задач електромагнітної сумісності, розробка методів підвищення завадостійкості супутникових систем зв'язку є актуальною науковою задачею.