ДОСЛІДЖЕННЯ ЕНЕРГОСПОЖИВАННЯ ПАРАЛЕЛЬНОГО ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ (Новітні інформаційні системи та технології, 2016)
В статті зроблено аналіз стану розвитку хмарних ресурсів та розумних технологій. Обґрунтовані критерії оцінювання та сценарії інтеграції систем «Розумний дім» в хмарне середовище.Ключові слова: зелене програмування, MPI-паралельний програмний код, енергоспоживання.