ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРОЦЕСОРА ОБРОБКИ КРИПТОГРАФІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ В МОДУЛЯРНІЙ СИСТЕМІ ЧИСЛЕННЯ НА ОСНОВІ ЗАСТОСУВАННЯ ПРИНЦИПУ КІЛЬЦЕВОГО ЗСУВУ (Новітні інформаційні системи та технології, 2016)
В статті розглянуто процес обробки інформації у системі залишкових класів (СЗК) модульної системи числення (МСЧ). Проведено дослідження впливу основних властивостей СЗК на архітектуру та принципи функціонування спеціалізованого СОКІ. Розроблено структуру та математичну модель надійності спецпроцесору обробки криптографічної інформації (СОКІ) у СЗК. Пропонується аналіз продуктивності та надійності СОКІ у МСЧ.