СТРУКТУРНА ЖИВУЧІСТЬ ТА НАДІЙНІСТЬ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИХ МЕРЕЖ (Новітні інформаційні системи та технології, 2016)
Живучість належить до найважливіших характеристик телекомунікаційних мереж у зв’язку з їхнім інтенсивним розвитком в останнє десятиліття. Водночас сучасні тенденції розвитку телекомунікацій, процеси конвергенції мереж, перехід до мереж нового покоління – NGN, FGN – зумовлюють актуальність питань оцінки і підвищення живучості сучасних телекомунікаційних мереж з урахуванням тенденцій їхнього розвитку. В статті викладений приклад розрахунку значення показника надійності зв’язку, яке розраховується в залежності від структури мережі. Визначення надійності зв’язку в мережі між вузлами.Ключові слова: живучість, надійність, телекомунікаційна мережа, вузол, конфергенція мереж,, показник.