ОЦІНЮВАННЯ РИЗИКІВ КІБЕРБЕЗПЕКИ СИСТЕМИ INTERNET OF THINGS НА ОСНОВІ МОДЕЛІ АРХІТЕКТУРИ ХМАРНОГО СЕРВІСУ ТА ПАРАМЕТРИЗАЦІЇ ВИБІРОК ВРАЗЛИВОСТЕЙ ІЗ ВІДКРИТИХ БАЗ (Новітні інформаційні системи та технології, 2018)
Зростання кількості пристроїв з можливістю підключення до глобальної мережі викликало необхідність їх поєднання в множини. Це дозволило як централізувати управління, моніторинг та обслуговування, так і розширити функціональні можливості утвореної системи Internet of Things. З іншого боку пристрої таких систем є об‘єктами атак, що обумовлює необхідність моделювання ризиків кібербезпеки на етапі проектування.