ОЦІНКА ПРОСТОРОВО-ЧАСТОТНИХ ХАРАКТЕРИСТИК КВАЗІФРАКТАЛЬНИХ ДРА НА БАЗІ КУБА ТА УСІЧЕНОЇ ПІРАМІДИ (Новітні інформаційні системи та технології, 2018)
В роботі розглянуто моделі квазіфрактальних діелектричних резонаторних антен (ДРА) на основі куба та усіченої піраміди. Для їх синтезу  та аналізу використаний пакет Ansoft HFSS. З метою оцінки впливу геометрії антени на її просторово-частотні характеристики, визначено варіанти компоновок ДРА, які відрізняються розташуванням елементів і глибиною їх перекриття. Аналіз отриманих результатів виконувався на основі порівняння амплітудно-частотних характеристик, діаграм спрямованості та коефіцієнту стоячої хвилі.