ПРАКТИКА РОЗРОБКИ ВИСНАЖЕНИХ НАФТОВИХ РОДОВИЩ УКРАЇНИ ЗА ДОПОМОГОЮ ТЕХНОЛОГІЇ НАПРАВЛЕНОГО БУРІННЯ (Oil and Gas Engineering, 2017)
Розглядаються досвід і проблеми буріння горизонтальних і похило-скерованих свердловин за кордоном і в Україні. Аналізом охоплені всі аспекти техніки і технології буріння цих свердловин. Результати аналізу свідчать про перспективність технології розробки нафтових і газових родовищі горизонтальними і похило-скерованими свердловинами. Ключові слова: гвинтовий вибійний двигун, горизонтальна свердловина, система телеметрії, бурове долото