ПРОБЛЕМА КОРОЗІЇ НАСОСНО-КОМПРЕСОРНИХ ТРУБ, ЩО ЕКСПЛУАТУЮТЬСЯ У ВУГЛЕКИСЛОТНИХ СЕРЕДОВИЩАХ (НАФТОГАЗОВА ІНЖЕНЕРІЯ, 2017)
В даний час існує проблема передчасного руйнування насосно-компресорних труб (НКТ) при видобуванні нафти та газу в Ураїні. Основними причинами є різні типи корозії. В даній статті наведено види корозійного руйнування НКТ, що експлуатуються у вуглекислотних середовищах, приведені причини та місця їх виникнення. З метою підвищення довговічністі та надійності в експлуатації НКТ запропоновано застосування біметалевих і композиційних труб замість труб, виконаних у монометалевому варіанті.