(untitled) (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Проаналізовано роботу окремої зони системи водопостачання м. Полтава в сучасних умовах, а саме для фактичного водоспоживання. На основі отриманих даних служби обліку й реалізації води щодо промислових та інших підприємств і різних житлових районів міста розраховано максимальне, мінімальне та середньодобове водоспоживання. Після виконаних розрахунків побудовано графік водоспоживання для доби максимального водоспоживання. З метою моделювання роботи окремої зони системи водопостачання міста побудовано «дерево» мережі та проведено на ЕОМ гідравлічний розрахунок подавально-розподільного комплексу для таких періодів: максимальний водорозбір; максимальний водорозбір і пожежа. Для візуального відтворення отриманих результатів розрахунку побудовано п’єзометричні карти. На основі аналізу гідравлічних розрахунків зроблено висновки та розроблено рекомендації щодо оптимізації варіантної реконструкції окремої зони системи водопостачання досліджуваного міста.