(untitled) (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Відомо, що теорію подібності доцільно використовувати для узагальнення даних математичного моделювання руху вібраційної системи процесу шліфування при створенні та дослідженні параметрів певного ряду аналогічних вібраційних систем. Наведено використання теорії подібності для аналізу та створення вібраційних систем і вибору їх параметрів на основі узагальнення попередніх теоретичних та експериментальних досліджень аналогічних систем. З’ясовано, що використання теорії подібності дозволяє розробити критерії для створення ряду систем прецизійної обробки із заданими параметрами, а також визначити взаємний вплив зміни окремих параметрів руху системи в процесі шліфувальної обробки і таким чином установити найбільш ефективні режими шліфування залежно від основних параметрів руху системи.