(untitled) (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Запропоновано систему та розрахунок системи електрохімічного (катодного) захисту від корозії арматури залізобетонних перекриттів із ребристих плит вітчизняного виробництва. Електрохімічний захист арматури передбачено від зовнішнього джерела постійного струму. Арматуру (катод) приєднано до негативного полюса джерела живлення струму, анод – до позитивного полюса джерела струму. З’ясовано, що особливістю конструктивного рішення системи даного захисту є використання поздовжніх монтажних швів між суміжними плитами для розміщення лінійних анодів, що дозволяє знизити трудомісткість робіт з улаштування захисту. Розроблено метод розрахунку електрохімічного (катодного) захисту робочої арматури. Ключові слова: залізобетонна плита, арматура, катодний захист.