(untitled) (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2018)
Розглянуто організацію виконання робіт при реконструкції та відновленні житлових і громадських будівель шляхом зведення вбудованих систем методом підйому перекриттів в умовах щільної міської забудови. Наведено особливості використання методу підйому перекриттів в умовах реконструкції будівель. Виявлено, що технологія реконструкції з використанням методу підйому перекриттів дозволяє практично відмовитися від використання підйомних кранів та значно (до 50%) зменшити необхідну площу будівельного майданчика порівняно з крановими способами зведення вбудованих конструкцій. Це дозволяє виконувати реконструкцію без обмеження руху транспорту по прилеглих вулицях і здійснювати будівництво в умовах щільної міської забудови.