(untitled) (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Визначено закони розподілу випадкових величин навантажень та впливів на підземний трубопровід. Удосконалено методику розрахунку рівня надійності лінійної частини підземного магістрального трубопроводу у техніці випадкових величин. Вперше отримано значення надійності лінійної частини підземних магістральних трубопроводів за параметром сумарних поздовжніх напружень. Ключові слова: випадкова величина, внутрішній робочий тиск, температурний перепад, кривизна трубопроводу, лінійна частина підземного магістрального трубопроводу.