(untitled) (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Наведено деякі особливості визначення коефіцієнта парної кореляції. Обґрунтовано врахування взаємозвязку елементів при визначенні ймовірності безвідмовної роботи будівельних конструкцій. Визначено, що надійність системи послідовно з’єднаних елементів збільшується з урахуванням коефіцієнта парної кореляції. Отримано формули визначення лінеаризованої функції ймовірності безвідмовної роботи з урахуванням коефіцієнта узагальненої коваріації, а також ступеневої залежності ймовірності відмови від коефіцієнта парної кореляції. Ключові слова: коефіцієнт кореляції, імовірність відмови, імовірність безвідмовної роботи, система, елемент, відмова, залежність, незалежність.