(untitled) (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Наведено результати випробувань монолітних залізобетонних плит зі сталевим профільованим настилом Н80А, що виконує роль незнімної опалубки та зовнішньої робочої арматури, при дії статичного навантаження та малоциклового навантаження високого рівня. Особливістю конструкції плит, зокрема, є застосування болтових опорних анкерів. Описано характер тріщиноутворення в тілі бетону зразків, здійснено аналіз роботи зразків при зазначених видах завантаження. Ключові слова: зовнішнє армування, малоциклове навантаження, незнімна опалубка, плита проїзної частини моста, сталевий профільований настил, статичне навантаження.