(untitled) (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Висвітлено особливості влаштування буроін’єкційних паль великого діаметра в багатошарових глинистих ґрунтах, пов’язані з неконтрольованим надлишковим вийманням слабкого ґрунту, що призводить не тільки до перевитрат бетонної суміші, а й до значних осідань поверхні дна котловану. Результати статичних випробувань підтверджують збільшення значень фактичної несучої здатності паль порівняно з розрахунковою. Ключові слова: буроін’єкційна паля, статичні випробування ґрунтів, багатошарові глинисті ґрунти.