(untitled) (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Розглянуто питання, пов’язане з оптимізацією витрати палива в режимі холодного пуску й прогрівання двигуна з іскровим запалюванням. З метою забезпечення пуску холодного двигуна та його прогрівання за рахунок поліпшення сумішоутворення запропоновано пристрій для акумулювання частини теплової енергії відпрацьованих газів з використанням теплового акумулятора фазового переходу, що є одним з перспективних напрямів реалізації енергоефективних технологій на автомобільному транспорті. Ключові слова: двигун з іскровим запалюванням, пуск холодного двигуна, тепловий акумулятор фазового переходу, фазоперехідний теплоакумулюючий матеріал.