(untitled) (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
На основі експлуатаційних випробувань циліндрових втулок бурових насосів було встановлено, що втулки циліндрові бурових насосів, виготовлені за типовими технічними умовами, виходять з ладу не тільки внаслідок гідроабразивного зношування, але й при впливі корозійного розтріскування робочих поверхонь, яке інтенсифікується кавітацією в зоні переходу «втулка – поршень». Порівнянням даних випробувань доведено, що використання біметалевих втулок збільшить міжремонтний період і відповідно знизить ремонтні витрати. Аналізом типового технологічного процесу виготовлення втулок засвідчено необхідність застосування біметалевих циліндрових втулок бурових насосів. Ключові слова: буровий насос, циліндропоршнева пара, поршень, біметалева втулка.