(untitled) (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Запропоновано методику оцінювання вогнестійкості ненесучих стін. Розвинуто методологію застосування методів розрахунку меж вогнестійкості, заснованих на використанні методу кінцевих різниць, на прикладі оцінювання вогнестійкості зовнішньої стіни. Розроблено вимоги до бази початкових даних щодо матеріалів, граничних умов, побудови розрахункових схем та сіткових моделей, а також критеріальну базу щодо ідентифікації настання граничних станів втрати теплоізолювальної здатності та цілісності за отриманими результатами розрахунку. Ключові слова: вогневі випробування, вогнестійкість, клас вогнестійкості, метод кінцевих різниць, теплоізолювальна здатність, теплопровідність, теплоємність.