ОЦІНКА ТЕХНІЧНОГО СТАНУ СТІН І ПЕРЕКРИТТІВ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ ПІСЛЯ ПОЖЕЖІ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Результати досліджень, проведених донедавна в Україні та за кордоном, дозволяють визначати не тільки технічний стан конструкцій будівель та споруд, але й спрогнозувати його зміну в часі при силових і деформаційних впливах. Виявлено, що відсутність єдиної методології до визначення технічного стану будівельних конструкцій, будівель та споруд у цілому робить цей процес таким, що базується на методі експертних оцінок. Обґрунтовано, що для надійної нормальної експлуатації будівель і споруд необхідно розробити загальну методологію, яка базувалася б на загальних підходах до кожного з перелічених питань та була достовірною для реальних даних щодо роботи конструкцій.Запропоновано методику оцінювання технічного стану стін і перекриттів житлових будинків після високотемпературних впливів унаслідок пожежі.