АВТОМАТИЗАЦІЯ РОЗРАХУНКУ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВАХ МАШИНОБУДІВНОЇ ГАЛУЗІ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Досліджено проблему автоматизації процесів управління та впровадження сучасного програмного забезпечення на підприємствах машинобудівної галузі. Виявлено потребу в удосконаленні управлінської інформаційної системи на одному із провідних машинобудівних підприємств країни, яке виробляє гальмівні агрегати для вантажних автомобілів та товари народного споживання, шляхом створення окремих програмних модулів для розв’язання задач з урахуванням специфічних умов фінансово-господарської діяльності підприємства.Розроблено програмну оболонку, яка містить необхідні форми для розрахунку виробничої собівартості продукції підприємства. Програмна оболонка зменшує час на оброблення інформації одночасно з високою точністю всіх дій. Це підвищить оперативність прийняття й рівень обґрунтування управлінських рішень. Таким чином, можна збільшити прибутковість та конкурентоспроможність підприємств машинобудівної галузі.