УЛАШТУВАННЯ ТА РОЗРАХУНОК СИСТЕМИ ЕЛЕКТРОХІМІЧНОГО ЗАХИСТУ ВІД КОРОЗІЇ АРМАТУРИ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ПЕРЕКРИТТІВ ІЗ ЗБІРНИХ РЕБРИСТИХ ПЛИТ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Запропоновано систему та розрахунок системи електрохімічного (катодного)захисту від корозії арматури залізобетонних перекриттів із ребристих плитвітчизняного виробництва. Електрохімічний захист арматури передбачено відзовнішнього джерела постійного струму. Арматуру (катод) приєднано до негативногополюса джерела живлення струму, анод – до позитивного полюса джерела струму.З’ясовано, що особливістю конструктивного рішення системи даного захисту євикористання поздовжніх монтажних швів між суміжними плитами для розміщеннялінійних анодів, що дозволяє знизити трудомісткість робіт з улаштування захисту.Розроблено метод розрахунку електрохімічного (катодного) захисту робочої арматури.Ключові слова: залізобетонна плита, арматура, катодний захист.