ВИЗНАЧЕННЯ ГРАНИЧНИХ НОРМАТИВНИХ ПОКАЗНИКІВ ГАЛЬМІВНОЇ ДИНАМІЧНОСТІ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Зазначено, що нормативні вимоги до гальмівних властивостей автотранспортнихзасобів повинні розвиватися відповідно до розвитку вимог суспільства. Доведенонеобхідність прогнозування вимог суспільства, що дозволить удосконалювати відповідністандарти. Показано, що в ідеальному випадку зміна нормативних вимог маєвідбуватися безперервно, синхронно зміні вимог суспільства.Подано метод визначення граничних показників гальмівної динамічності, якірегламентовані нормативними документами. Визначено, що при досягненні граничнихпоказників гальмівної динамічності ресурс відомих способів гальмування можнавважати вичерпаним, і потрібний пошук та розроблення принципово нових способівгальмування і конструкцій гальмівного управління автотранспортних засобів. Отриманірезультати можуть бути рекомендовані фахівцям для використання при проектуванні,виробництві, сертифікації та експлуатації автотранспортних засобів.Ключові слова: гальмівна динаміка, гальмівні випробування, ентропія, уповільненняавтотранспортних засобів, гальмівний шлях, абсолютна похибка вимірювання.