МІЦНІСТЬ ТА ДЕФОРМАТИВНІСТЬ КЛЕЄНИХ ДЕРЕВ’ЯНИХ БАЛОК, АРМОВАНИХ ПОЛІМЕРНОЮ СІТКОЮ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Наведено результати експериментальних досліджень армованих дерев’янихдощато-клеєних згинальних елементів прямокутного перерізу. Як армуваннязастосовано полімерну сітку заводського виготовлення. Описано процес визначенняфізико-механічних та геометричних характеристик вихідних матеріалів, а такожпроцес виготовлення дослідних зразків із застосуванням інвентарного обладнаннянауково-дослідницької лабораторії. У процесі експериментальних досліджень вимірянодеформації за тензометричною методикою та переміщення точок осі зафотограмметричною методикою. Представлено графіки розвитку прогинів тапоздовжніх деформацій для середнього перерізу залежно від величини зовнішнього моменту. За результатами досліджень установлено, що введення армування у виглядіполімерної сітки збільшує несучу здатність та знижує деформативність дерев’янихдощато-клеєних згинальних елементів.Ключові слова: дерев’яні конструкції, клеєно-дощаті елементи, міцність,деформативність, прогини, деформації.