МЕТОДИКИ НОРМУВАННЯ СИЛОВОГО ВПЛИВУ ТЕМПЕРАТУРИ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
За результатами статистичного аналізу метеорологічних даних визначенорозрахункові параметри температури атмосферного повітря як силового впливу нанесучі будівельні конструкції. Розроблено два варіанти методики нормуваннятемпературних впливів: через розрахункові температури повітря і температуризамикання конструкцій та на основі безпосереднього встановлення перепадівтемператури. Виконано гармонізацію існуючого порядку визначення розрахунковихзначень силового впливу температури з Єврокодом та формами подання іншихкліматичних навантажень у ДБН. З’ясовано, що запропонований порядок визначеннярозрахункових значень температурного впливу простіший від поданих у чинних нормах ігармонізований з формами подання інших атмосферних навантажень.Ключові слова: кліматичні навантаження, силовий вплив температури,нормування навантажень, територіальне районування.