УПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙ В ІНЖЕНЕРНОМУ ОБЛАДНАННІ ЖИТЛОВИХ БУДИНКІВ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Проаналізовано вимоги ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація.Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво». Установлено, що незадовільно виконується вимога щодо розміщення стояків холодного і гарячого водопостачання, арматури та вимірювальних приладів поза межами квартир у сучасних багатоповерхових житлових будинках. Запропоновано нові конкретні інженерні рішення санітарно-технічних систем шляхом розташування відповідних стояків і вузлів обліку води й тепла на сходових майданчиках сучасних житлових будинків, що дасть змогу підвищити надійність систем водопостачання, а також заощаджувати теплову енергію.Ключові слова: житлові будинки; санітарно-технічні системи; стояки холодної,гарячої води й опалення; вузли обліку води і тепла.