СПОСІБ ОЦІНЮВАННЯ КОЛІЄСТІЙКОСТІ ДОРОЖНІХ КОНСТРУКЦІЙ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Розглянуто спосіб оцінювання колієстійкості нежорстких дорожніх одягів, щополягає в аналізі розмірів і форми лунки, яка утворюється при повторному динамічномунавантаженні поверхні дорожнього покриття сферичним штампом безпосередньо впольових умовах. За результатами експериментальних досліджень на дослідних ділянкахвиявлено залежності форми й глибини лунки від типу асфальтобетону і температуриповерхні покриття. Встановлено, що колієстійкість дорожніх одягів визначається нетільки глибиною лунки після виконання серії ударів, а й здатністю дорожніх одягіввідновлювати форму поверхні покриття після закінчення випробувань. Порівнянорезультати випробувань з фактичним станом ділянок за їх колійністю, що дає змогузробити припущення про можливість застосування запропонованого способу дляоцінювання колієстійкості дорожнього покриття та прогнозування можливості їївиникнення в процесі подальшої експлуатації дороги, зокрема при пробному вкладанніасфальтобетону на стадії влаштування дорожнього одягу.Ключові слова: нежорсткий дорожній одяг, транспортне навантаження, глибиналунки, серія ударів, лазерний профілограф.