WORKS EXECUTION ORGANIZATION AT BUILDING RECONSTRUCTION AND RENOVATION WITH USAGE OF SLABS LIFTING METHOD (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2018)
Розглянуто організацію виконання робіт при реконструкції та відновленні житлових і громадських будівель шляхом зведення вбудованих систем методом підйому перекриттів в умовах щільної міської забудови. Наведено особливості використання методу підйому перекриттів в умовах реконструкції будівель. Виявлено, що технологія реконструкції з використанням методу підйому перекриттів дозволяє практично відмовитися від використання підйомних кранів та значно (до 50%) зменшити необхідну площу будівельного майданчика порівняно з крановими способами зведення вбудованих конструкцій. Це дозволяє виконувати реконструкцію без обмеження руху транспорту по прилеглих вулицях і здійснювати будівництво в умовах щільної міської забудови.
Keywords: organization; reconstruction; renovated buildings; embedded systems; floor slab panels; slabs lifting method