НАДІЙНІСТЬ ЛІНІЙНОЇ ЧАСТИНИ ПІДЗЕМНИХ МАГІСТРАЛЬНИХ ТРУБОПРОВОДІВ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Визначено закони розподілу випадкових величин навантажень та впливів напідземний трубопровід. Удосконалено методику розрахунку рівня надійності лінійноїчастини підземного магістрального трубопроводу у техніці випадкових величин.Вперше отримано значення надійності лінійної частини підземних магістральнихтрубопроводів за параметром сумарних поздовжніх напружень.Ключові слова: випадкова величина, внутрішній робочий тиск, температурнийперепад, кривизна трубопроводу, лінійна частина підземного магістральноготрубопроводу.