АНАЛІЗ КОРЕЛЯЦІЙНИХ ЗВ’ЯЗКІВ СТОХАСТИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК БУДІВЕЛЬНИХ КОНСТРУКЦІЙ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Наведено деякі особливості визначення коефіцієнта парної кореляції. Обґрунтовановрахування взаємозвязку елементів при визначенні ймовірності безвідмовної роботибудівельних конструкцій. Визначено, що надійність системи послідовно з’єднанихелементів збільшується з урахуванням коефіцієнта парної кореляції. Отримано формуливизначення лінеаризованої функції ймовірності безвідмовної роботи з урахуваннямкоефіцієнта узагальненої коваріації, а також ступеневої залежності ймовірності відмовивід коефіцієнта парної кореляції.Ключові слова: коефіцієнт кореляції, імовірність відмови, імовірність безвідмовноїроботи, система, елемент, відмова, залежність, незалежність.