ІМОВІРНІСНІ МЕТОДИ В ГЕОТЕХНІЦІ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Наведено аналіз експериментальних статистичних даних фізико-механічнихвластивостей ґрунтів, у тому числі й штучних основ. Виконано огляд досягнень угалузі ймовірнісних розрахунків основ фундаментів. Особливу увагу приділено методамімовірнісної оцінки напружено-деформованого стану (НДС) основ фундаментів задопомогою методу скінченних елементів (МСЕ).Ключові слова: імовірнісний розрахунок, напружено-деформований стан, методскінченних елементів, випадкові величини, статистичні параметри, щільність розподілу,основа, фундаменти.