ТОПОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ НАДІЙНОСТІ ТРУБОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Наведено результати оцінювання надійності структури трубопровідних мережметодами теорії графів і теорії ймовірностей та отримано поліноми надійності;запропоновано метод оцінювання надійності кільцевих топологічних структур, якийдозволяє вибрати таку структуру трубопровідної мережі, яка має більшу надійність,але для оцінювання надійності необхідно вводити поняття «відмова» мережі.Ключові слова: трубопровідна мережа, топологічна структура, надійність.