ТЕПЛОВІ БАЛАНСИ КАМЕРИ ДЛЯ ТЕПЛОВОЇ ОБРОБКИ БЕТОННИХ ВИРОБІВ НАГРІТИМ ПОВІТРЯМ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Розглянуто конструктивні особливості камери (що проектується), призначеноїдля теплової обробки бетонних тротуарних плиток нагрітим у колекторі сонячноїенергії повітрям. Проаналізовано особливості процесів теплообміну, що відбуваютьсяв цій камері. Розроблено відповідні теплові баланси, необхідні для пошуку оптимальнихконструктивних рішень та прогнозування зміни температури тверднучих бетоннихвиробів залежно від кліматичних умов.Ключові слова: бетонні вироби, теплова обробка, нагріте повітря, сонячнаенергія.