ДИСКРЕТНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ГЕОМЕТРИЧНИХ ОБРАЗІВ ОБ’ЄКТІВ ПРОЕКТУВАННЯ СУПЕРПОЗИЦІЯМИ ОДНОВИМІРНИХ ЧИСЛОВИХ ПОСЛІДОВНОСТЕЙ З УРАХУВАННЯМ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО НАВАНТАЖЕННЯ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Запропоновано новий спосіб дискретного моделювання об’єктів проектування наоснові геометричного апарату суперпозицій, що дозволяє одержувати формули, якізв’язують значення скінченного ряду довільних членів послідовностей за довільнимивихідними даними (координатами несуміжних членів даних послідовностей) за рахунокваріювання величинами коефіцієнтів суперпозиції та вибору функції розподілузовнішнього навантаження. Досліджено дискретні аналоги поліноміальнихфункціональних залежностей, сформованих суперпозиціями точкових множин зурахуванням зовнішнього навантаження.Ключові слова: дискретне моделювання, дискретні аналоги, рекурентні формули,числові послідовності, функціональне навантаження, геометричний апаратсуперпозицій.