ПІДХІД ДО ПРОЦЕСУ ВИГОТОВЛЕННЯ БІМЕТАЛЕВИХ ЦИЛІНДРОВИХ ВТУЛОК БУРОВОГО НАСОСА ТА ЇХ ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
На основі експлуатаційних випробувань циліндрових втулок бурових насосівбуло встановлено, що втулки циліндрові бурових насосів, виготовлені за типовимитехнічними умовами, виходять з ладу не тільки внаслідок гідроабразивногозношування, але й при впливі корозійного розтріскування робочих поверхонь, якеінтенсифікується кавітацією в зоні переходу «втулка – поршень». Порівнянням данихвипробувань доведено, що використання біметалевих втулок збільшитьміжремонтний період і відповідно знизить ремонтні витрати. Аналізом типовоготехнологічного процесу виготовлення втулок засвідчено необхідність застосуваннябіметалевих циліндрових втулок бурових насосів.Ключові слова: буровий насос, циліндропоршнева пара, поршень, біметалевавтулка.