ПРОЦЕСИ ТЕПЛООБМІНУ В ПЛОСКОМУ КОЛЕКТОРІ СОНЯЧНОЇ ЕНЕРГІЇ (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Відображено процеси теплообміну в плоскому колекторі сонячної енергії, який єскладовою частиною установки, призначеної для теплової обробки гідроізольованихбетонних виробів нагрітим повітрям.Наведено теплові баланси світлопрозорого покриття, теплосприймаючоїметалевої пластини та шару теплоізоляції, а також загальний тепловий балансколектора сонячної енергії. Показано результати обчислення інтенсивності нагріванняповітря в колекторі сонячної енергії впродовж початкового проміжку часу при різнійвитраті повітря.Наголошено, що остаточне рішення стосовно оптимальної кількості повітря,котре циркулює в установці, необхідно приймати на основі сумісного аналізу тепловихбалансів колектора сонячної енергії та камери для теплової обробки гідроізольованихбетонних виробів.Ключові слова: колектор сонячної енергії, нагріте повітря, тепловий баланс.