(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Досліджено проблему автоматизації процесів управління та впровадження сучасного програмного забезпечення на підприємствах машинобудівної галузі. Виявлено потребу в удосконаленні управлінської інформаційної системи на одному із провідних машинобудівних підприємств країни, яке виробляє гальмівні агрегати для вантажних автомобілів та товари народного споживання, шляхом створення окремих програмних модулів для розв’язання задач з урахуванням специфічних умов фінансово-господарської діяльності підприємства. Розроблено програмну оболонку, яка містить необхідні форми для розрахунку виробничої собівартості продукції підприємства. Програмна оболонка зменшує час на оброблення інформації одночасно з високою точністю всіх дій. Це підвищить оперативність прийняття й рівень обґрунтування управлінських рішень. Таким чином, можна збільшити прибутковість та конкурентоспроможність підприємств машинобудівної галузі.