(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2023)
У статті розглянуто різні режими та параметри роботи обладнання, що використовується для приготування будівельних розчинів у будівельній галузі. Ефективне приготування будівельних розчинів має вирішальне значення для своєчасного завершення будівельних проектів і загальної продуктивності галузі. Дослідження підкреслює важливість забезпечення належного функціонування змішувачів на будівельних майданчиках, оскільки це безпосередньо впливає на витрати часу та енергії на приготування розчину. Стаття містить аналіз різних типів змішувачів, які використовуються в будівельній галузі, включаючи гравітаційні змішувачі та ковші для змішування бетону. Кожен тип змішувача оцінюється на основі його переваг і недоліків, враховуючи такі фактори, як простота використання, потужність змішування та вимоги до обслуговування. Результати цього аналізу можуть допомогти фахівцям-будівельникам у виборі найбільш підходящого змішувача для конкретних вимог проекту. Крім того, в дослідженні наведено розрахунки та формули для визначення енергоспоживання та енергоефективності змішувачів. Дослідження також підкреслює важливість врахування енергоефективності при проектуванні та експлуатації змішувачів, оскільки це може призвести до значної економії енергії та екологічних переваг. В результаті досліджень є необхідність наукового підходу до вибору компонентів на основі їх енергоефективності в умовах будівельного майданчика.