(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Отримано результати експериментальних випробувань ефективності гальмування автобуса, обладнаного сучасною антиблокувальною гальмівною системою з пневмоприводом. Ці результати відрізняються від даних, якими користуються фахівці з автотехнічної експертизи при дослідженні дорожньо-транспортної пригоди. Надано практичні рекомендації щодо застосування результатів дослідження в експертній практиці. Ключові слова: автобус, гальмівні випробування, сповільнення, експертиза, дорожньо-транспортна пригода.