(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Подано розроблені конструкції робочих органів та схему експериментальної установки трубчатого конвеєра, а також методику проведення лабораторних досліджень. Наведено результати експериментальних досліджень з визначення зміни величини тягового зусилля робочого органа на різних ділянках технологічної траси при застосуванні різних типів скребків. Ключові слова: шайбові скребки, трубчатий конвеєр, тягове зусилля, компоненти сипких сумішей.