(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Складено та досліджено оптимізаційну модель, за допомогою якої з умови впливу на загальну динамічну дію віброзбуджувача виявлено найкращу(оптимальну) геометричну форму дебалансу механічного відцентрового збуджувача коливань; розв’язано оптимізаційну задачу з умови однакової матеріалоємності дебалансу; за отриманими результатами сформульовано відповідні висновки. Ключові слова: відцентрова сила інерції дебаланса механічного віброзбуджувача, геометрична форма дебаланса; керований механічний відцентровий дебалансний збуджувач коливань, оптимізаційні задача та математична модель, цільова функція, допустимі обмеження, оптимальні значення, матеріалоємність.