(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Наведено аналіз різних моделей розрахунку елементів суцільного перерізу при центральному стиску відповідно до СНиПII-23-81*, ДБН В.2.6-163 та ЕN 1993-1-1. Зроблено порівняння результатів розрахунку стержнів двотаврового, таврового та трубчастого перерізів за різними нормами. Указано відмінності між різними нормами. Ключові слова: суцільний переріз, центральний стиск, стійкість елементів.