(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Проаналізовано розрахунок осідання ґрунтової основи методом пошарового підсумовування. Для підвищення достовірності оцінювання стисливості ґрунту та прогнозу осідання вдосконалено метод розрахунку осідання ґрунтової основи. Ключові слова: модуль деформації, стисливість, осідання, коефіцієнт пористості, точність.