(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Проаналізовано сучасні методи утилізації бурових відходів, способи спорудження, експлуатації, ліквідації шламових амбарів. Подано результати лабораторних досліджень впливу агресивних складових бурового шламу на фізико-механічні характеристики ґрунтоцементну та представлено спосіб гідроізоляції шламового амбару ґрунтоцементним протифільтраційним екраном. Ключові слова: буровий шлам, шламовий амбар, гідроізоляція, ґрунтоцемент.