(untitled) (Збірник наукових праць Галузеве машинобудування будівництво, 2017)
Розглянуто комбіновані способи підсилення, які включають в себе не тільки укладання геотекстилю, а й інші супутні прогресивні технології. Проведено аналіз конструкції земляного полотна та його модифікації, укріплені різними типами і варіантами комбінованого підсилення. Для обґрунтування підсилення земляного полотна проведено серію чисельних розрахунків. Моделювання в програмному комплексі SCAD підтвердило результати експериментальних досліджень. З отриманих результатів слідує, що мінімальні горизонтальні переміщення у варіанті з заглибленням геотекстилю на 1 м, а вертикальні – на 0,4 м. На підставі одержаних результатів моделювання можливо надати рекомендації щодо модернізації існуючого та будівництва нового земляного полотна у складних інженерно-геологічних умовах.